Welke stappen zijn er nodig om tot een succesvolle campagne te komen? Hoe lang duurt de ontwikkeling ervan en hoe verloopt de samenwerking? Het zijn vragen die ik vaak krijg. Om alvast wat meer houvast te geven laat ik graag zien wat er bij komt kijken.

 

1. Eerste overleg

In een eerste overleg verkennen we goed welke soort video of animatie het beste aansluit bij je vraagstuk. Daarbij kijken we kritisch wat het beste past bij jou en je doelgroep. Na overleg ontvang je vrijblijvend een passend voorstel en een prijsopgave.

2. Concepting (pre-productie)

Een belangrijke fase: het concept bepaalt het verhaal en de vorm in grote mate. In nauwe samenspraak kijken we naar inhoud, stijl, vormgeving en planning om zo tot een uniek geheel te komen. Als het concept is goedgekeurd start de productie.

3. Productie

Tijdens de productie komen de elementen uit de conceptfase samen. Bij een videoproductie bepaalt het concept de opnames die nodig zijn. Locaties worden ingepland, geïnterviewden en eventuele acteurs en figuranten worden benaderd.

4. Post-productie

In deze fase worden de opnames gemonteerd of wordt de eerste animatie-opzet wordt gemaakt. Dit vormt een voorlopig definitief. Daarna worden een voice-over, geluidseffecten en passende muziek gemixed opgeleverd voor het eindproduct.

5. Oplevering

Nadat de laatste correcties zijn doorgevoerd bekijken en bespreken we het eindproduct. De video of animatie kan gelanceerd worden! Afhankelijk van het platform waarop de video gepresenteerd gaat worden, zorg ik voor juiste aanlevering en formaat.